HC Zalău începe faza finală a play-off-ului

Miercuri, ora 18, Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj

„U” Jolidon Cluj – HC Zalău

Aşa cum era de aşteptat, având în vedere că în prima fază a play-off-ului s-a duelat cu HCM Baia Mare, formaţia pregătită de Gheorghe Tadici va evolua în grupa pentru stabilirea locurilor 4 – 6, unde le va avea ca adversare pe Universitatea Jolidon Cluj şi HCM Roman. Meciurile se vor desfăşura după sistemul „fiecare cu fiecare”, tur-retur, iar în prima etapă se vor duela Universitatea Jolidon Cluj şi HC Zalău, meciul fiind programat în miercuri după-amiaza, de la ora 18, pe terenul formaţiei clujene.
Partida de la Cluj va fi condusă de un cuplu constănţean, format din Georgescu şi Moldoveanu, care a fost delegat şi la partida din retur, la finalul căreia, conducerea Zalăului a contestat arbitrajul. Va fi pentru a patra oară când acest cuplu de arbitri va oficia un meci între cele două echipe, o decizie cel puţin ciudată din partea celor care se ocupă de delegări.
De menţionat că handbalistele de la HC Zalău vor putea fi conduse, din nou, de pe margine de managerul Gheorghe Tadici, care a fost suspendat în ultimele trei partide oficiale pe care formaţia zălăuană le-a susţinut în cupă şi campionat. O suspendare anormală, având în vedere că sancţiunea a fost dată pentru un meci desfăşurat în turul campionatului. Tadici nu a putut lua loc pe banca echipei la niciun meci pe care Zalăul l-a susţinut în acest an în faţa formaţiei băimărene. „A fost o decizie subiectivă, la sesizarea unei persoane terţă pentru un meci din turul campionatului. S-a adeverit, în repetate rânduri, că echipa are mai multă forţă în teren cu Tadici pe bancă, iar acum s-au gândit că este cel mai potrivit moment pentru a lăsa echipa fără antrenor pe bancă”, a declarat managerul zălăuan, care în partida de săptămâna trecută de la Baia Mare, nu a vrut să intre nici măcar în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, preferând să privească meciul de la un hotel din Baia Mare.
Cât despre faza a II-a a play-out-ului, Tadici consideră că Romanul are cele mai mari şanse la ocuparea locului patru. „HCM Roman este o echipă care a investit mult şi care va continua să investească şi din vară. Cred că este favorită la ocuparea locului patru, iar duelul pentru locurile cinci şi şase se va da între noi şi Cluj. Ne dorim să facem un meci bun la Cluj şi să obţinem un rezultat cât mai strâns. Un egal sau o victorie ar fi extraordinare pentru noi”, a mai afirmat managerul formaţiei zălăuane.
La partida din această după-amiază vor fi prezenţi şi o parte dintre supoerterii echipei zălăuane, cărora Cento Trans, unul dintre sponsorii echipei, le va asigura transportul.
În prima parte a campionatului, formaţia clujeană s-a impus în ambele dueluri, 24 – 22 la Zalău şi 25 – 20 la Cluj.
După duelul de la Cluj, HC Zalău va evolua tot în deplasare, pe terenul formaţiei HCM Roman, în data de 21 mai, iar în returul fazei a II-a, va susţine ambele meciuri pe teren propriu.
Partida cu Universitatea Jolidon Cluj este programată în data de 24 mai, iar cea cu HCM Roman, în 31 mai.

Leave a Comment